Bedrijfsfotografie voor het jaarverslag
laboratorium fotografie jaarverslag
bedrijfsfotografie jaarverslag
industriele  fotografie utrecht
laboratorium bedrijfsfotografie
jaarverslag fotoreportage werkvloer
jaarverslag industriele fotografie
fotografie labLaboratorium-Fotografie: Focussen op Handen in het Jaarverslag

Hoe fotografeer je een kil laboratorium op een mooie manier? Genmab, een internationaal biotechnologisch bedrijf, vertrouwde de klus toe aan bedrijfsfotograaf Jeroen Bouman. De industriële fotografie moest immers het belangrijke jaarverslag illustreren.

“Zo’n lab is in feite een werkplaats, maar dan wel eentje met een kakofonie van felle kleuren en verschillende vormen. Allemaal erg afleidend van de essentie in een foto en ook nog eens sfeerloos verlicht door koud TL-licht. De keuze was snel gemaakt, ik besloot om met minimale scherptediepte te fotograferen om storende beeldelementen uit te bannen. En door steeds de focus op de handen te leggen -die doen het werk- isoleer je het onderwerp nog meer. Verder koos ik doelbewust voor een heel lichte sfeer om het fris te houden.”

Het leverde een consistente serie op, waarbij Jeroen Bouman industriële fotografie een heel menselijk tintje wist mee te geven. Dat is een pluspunt in een jaarverslag, want elk bedrijf steunt op haar eigen mensen.

Genmab is gespecialiseerd in de creatie en ontwikkeling van gedifferentieerde menselijke antistoffen voor de behandeling van kanker en is gevestigd in Utrecht, Princeton (USA) en Kopenhagen waar het beursgenoteerd is.

Gerelateerd Werk