Corporate Identity: beeldbepalende fotografie voor de huisstijl van je bedrijf
fotograaf-corporate-identity
huisstijl-fotografie
fotostudio-amsterdam
reclamefotografie-fotostudio
portretfotografie-corporate-identity
portretten-fotograaf-huisstijl
portretfotografie-reclame
reclame-fotograaf-modellenCorporate Identity: Beeldbepalende Fotografie voor de Huisstijl van Manpower

Jeroen Bouman verzorgde de fotografie voor de nieuwe huisstijl van Manpower International en laat zien hoe portret- en reclamefotografie naadloos in elkaar kunnen overvloeien bij corporate identity fotografie.

“Ja, dit is 100% reclamefotografie, maar zeker ook portretfotografie. Bij huisstijl-fotografie moet je niet in hokjes denken, maar juist heel breed. Grenzen bestaan sowieso niet in mijn fotografie. Expressie, daar gaat het om. Zeker in de fotostudio. In die setting kunnen professionele fotomodellen er al snel te perfect uitzien, of zelfs nep. Dat wil je per se niet terugzien in je corporate identity fotografie. Daarom selecteer ik mijn modellen op karakter en uitstraling, zodat ik daar iets van kan laten doorschemeren in mijn foto’s. Zo blijft het echt en natuurlijk."

Jeroen Bouman regelde twee visagisten, een kledingstyliste, een digital assistent en zelfs een kok plus cateringmedewerker. Samen met de art directors en de klant bestond het hele team zo uit maar liefst 10 professionals.

“Mijn eigen studio van 150m2 was voor zoveel mensen -vergeet de modellen niet- gewoon te klein en in goed overleg met de klant werd besloten om een fotostudio in Amsterdam te huren. Dat was een eye opener, niet lang na deze shoot heb ik mijn eigen studio beëindigd. Het is niet alleen veel efficiënter om per dag(deel) te huren, het is ook praktischer. Er zijn studio’s te huur in allerlei soorten en maten, en de beschikbaarheid is zeker niet beperkt tot Amsterdam - Rotterdam - Den Haag - Utrecht, tegenwoordig vind je ze echt echt door het hele land.”

Gerelateerd Werk